Gegrilde Zeeduivel Spiesen met Paprika en Champignons

Gegrilde Zeeduivel Spiesen met Paprika en Champignons

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Satéstokjes of metalen spiesen
  • mes
  • BBQ of oven met grillfunctie

Ingrediënten

  • 800 gram zeeduivel
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 8 grote champignons
  • Sap van 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml azijn
  • Mespunt komijn
  • Enkele takjes tijm en rozemarijn
  • 1 tl peperbolletjes geplet

Instructies

  • Spoel de vis, droog hem af en snij in blokjes van ongeveer 3 cm.
  • Was de paprika's, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snij ze in stukken.
  • Snij de ui in grove stukken.
  • Maak de champignons schoon en besprenkel ze met wat citroensap.
  • Maak brochettes door afwisselend een stuk vis en groente (paprika, ui, champignons) op een pen te steken.
  • Meng in een kom de olijfolie, azijn, citroensap, tijm, rozemarijn, komijn en geplette peperbolletjes.
  • Marineer de brochettes gedurende 1,5 uur in het oliemengsel.
  • Haal de vis uit de marinade en laat goed uitlekken.
  • Bak de spiesen onder de grill in de oven of op de BBQ langs alle kanten mooi aan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de spiesen met tagliatelle, pesto en een gemengde salade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Deze gegrilde zeeduivelspiesen combineren uitstekend met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo. De fruitige tonen en lichte zuren van deze wijnen passen perfect bij de delicate smaak van de zeeduivel en de geroosterde groenten.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal