Gehakt met Perzik en Kaasgratin
Hartige gehaktburgers met zoete perzik en een romige kaasgratin, een verrassende combinatie van smaken.
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 50 g boter
- Gemberpoeder
- Kerriepoeder
- 1 el ketjap manis
- 1 el mosterd
- 4 perziken
- 100 g diverse kaassoorten of blauwe kaas
- 400 g gehakt
Instructies
- Kneed het gehakt met mosterd, ketjap, gemberpoeder en kerriepoeder en vorm platte schijven.
- Bak de gehaktschijven in de boter in 15 minuten bruin.
- Snijd de perziken in plakjes.
- Leg de gehaktschijven in een ovenschaal en verdeel de perzikplakjes erover.
- Verkruimel de kaas over de perziken.
- Schuif de ovenschaal even onder de hete grill (200°C) en laat de kaas smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g