Gehakt met Perzik en Kaasgratin

Ovenschotel met gebakken gehaktburgers, plakjes perzik en gesmolten kaasgratin, licht gekruid met kerrie en gember, geserveerd in een schaal op een houten tafel.

Gehakt met Perzik en Kaasgratin

Hartige gehaktburgers met zoete perzik en een romige kaasgratin, een verrassende combinatie van smaken.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • Gemberpoeder
  • Kerriepoeder
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el mosterd
  • 4 perziken
  • 100 g diverse kaassoorten of blauwe kaas
  • 400 g gehakt

Instructies

  • Kneed het gehakt met mosterd, ketjap, gemberpoeder en kerriepoeder en vorm platte schijven.
  • Bak de gehaktschijven in de boter in 15 minuten bruin.
  • Snijd de perziken in plakjes.
  • Leg de gehaktschijven in een ovenschaal en verdeel de perzikplakjes erover.
  • Verkruimel de kaas over de perziken.
  • Schuif de ovenschaal even onder de hete grill (200°C) en laat de kaas smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Zomer