Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram varkensgehakt
- 2 theelepel vissaus
- 1 theelepel oestersaus
- 2 theelepel sambal oelek
- 1 eiwit losgeklopt
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 eetlepels maïzena
- 2 theelepel geraspte limoenschil
- 4 citrusbladen (djeroek poeroet( in sliertjes
- 4 eetlepels lente-ui gehakte
- 1,25 dl plantaardige olie voor het bakken
- zoete Thaise chilisaus om erbij te serveren
Instructies
- Doe het varkensgehakt in een kom en schep er de vissaus, oestersaus, sambal oelek en het eiwit door.
- Schep er dan de knoflook, maïzena, het limoenraspsel, de citrusbladen en lente-ui door.
- Bevochtig uw handen en kneed alles goed door elkaar.
- Verdeel het vlees mengsel dan in 16 stukjes en vorm die tot iets platte balletjes.
- Verhit de plantaardige olie in een wok op een middelhoog vuur.
- Doe een aantal gehaktballetjes tegelijk in de hete olie en bak ze 6 tot 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Dien heet op en geef er zoete Thaise chilisaus bij.