Gehaktballetjes in een Portugese wortelsaus
Sappige gehaktballetjes met een lichtzoete saus van winterwortel, sinaasappel, gember en ui. Een onverwachte smaakcombinatie voor een uniek en smaakvol gerecht.
Ingrediënten
- 3 eetlepels bloem
- 1 ei
- 400 gram gehakt
- 1 eetlepel gember
- 6 blaadjes munt
- 3 eetlepels olie
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 dl pastasaus
- peper & zout
- ½ dl sinaasappelsap
- 1 grote rode ui
- ½ dl water
- 200 gram winterwortel in stukjes
Instructies
- Doe het water, het sinaasappelsap, de wortel, 1 eetlepel ui en de gember in een pan en kook de wortel in ± 25 minuten gaar.
- Hak de munt fijn.
- Meng in een kom het gehakt, de rest van de ui, 3/4 deel van de gehakte munt, het ei, het paneermeel, zout en peper door elkaar.
- Vorm hiervan 24 balletjes.
- Druk ze een beetje plat en rol ze door de bloem.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ± 10 minuten rondom lichtbruin en gaar.
- Prak intussen de wortel met het kookvocht fijn, verwarm de pastasaus en roer het wortelmengsel en de rest van de munt erdoor.
- Breng op smaak met zout.
- Doe de gehaktballetjes in een schaal en schenk de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met gekookte rijst, gebakken aardappelen of een stukje vers brood om in de saus te dopen.Wijnadvies
Een fruitige rode wijn, zoals een Portugese Vinho Regional of een lichte rosé.Voedingswaarden
Calories: 436 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 21 g | Vet: 29 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g