Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
voor de tomatensaus
- 1 blik tomaten op sap
- 250 ml rode wijn
- 250 ml water
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 theelepel rietsuiker
- zout
- 50 g groene olijven
Instructies
- Meng in een kom het gehakt met paneermeel, melk, kaas, ei, basilicum en zout en pers de knoflook er boven uit.
- Kneed het geheel goed door elkaar en draai er 24 balletjes van.
- Leg de balletjes afgedekt 30 minuten in de ijskast.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar.
- Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken.
- Verhit de olijfolie voor de saus in een steelpan en voeg de tomaten met wijn, water, tomatenpasta, suiker, zout en olijven toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het al roerend 10 minuten pruttelen.
- Bestrooi de saus al roerend vlak voor het serveren met de extra kaas en basilicum.