Gehaktballetjes in tomaten knoflooksaus

Gehaktballetjes in tomaten knoflooksaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 500 g rundergehakt
  • paneermeel
  • 2 eetlepel(s) melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepel(s) belegen kaas geraspte / en wat extra voor later
  • 1 ei
  • 4 eetlepel(s) basilicum en wat extra voor later
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olijfolie

voor de tomatensaus

  • 1 blik tomaten op sap
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml water
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 theelepel rietsuiker
  • zout
  • 50 g groene olijven

Instructies

  • Meng in een kom het gehakt met paneermeel, melk, kaas, ei, basilicum en zout en pers de knoflook er boven uit.
  • Kneed het geheel goed door elkaar en draai er 24 balletjes van.
  • Leg de balletjes afgedekt 30 minuten in de ijskast.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar.
  • Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken.
  • Verhit de olijfolie voor de saus in een steelpan en voeg de tomaten met wijn, water, tomatenpasta, suiker, zout en olijven toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het al roerend 10 minuten pruttelen.
  • Bestrooi de saus al roerend vlak voor het serveren met de extra kaas en basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Bijgerecht / Hapjes / Rundvlees / Vlees / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland