Gehaktballetjes in tomatensaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 el verse gehakte peterselie
  • ½ el verse gehakte tijmblaadjes
  • 1 ei
  • 3 el broodkruim
  • Zout en peper naar smaak
  • Extra:
  • 200 ml van je favoriete tomatensaus

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Meng de fijngesnipperde ui, rundergehakt, gehakte peterselie, gehakte tijmblaadjes, ei en broodkruim in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vorm 10 tot 12 gehaktballetjes van het mengsel.
  • Plaats de gehaktballetjes in de mand van de Airfryer en bak gedurende 7 minuten op 200 graden Celsius.
  • Verwarm ondertussen je favoriete tomatensaus.
  • Plaats de gebakken gehaktballetjes in een ovenschaal, voeg de opgewarmde tomatensaus toe en zet de schaal terug in de Airfryer.
  • Stel de temperatuur in op 160 graden Celsius en de timer op 5 minuten om alles goed op te warmen.
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus warm en geniet van deze heerlijke snack!

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een lichtere versie kun je de gehaktballetjes ook zonder tomatensaus serveren.
Experimenteer met kruiden en voeg bijvoorbeeld wat knoflookpoeder toe voor extra smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Rundvlees / Snack