Gehaktballetjes in een Rijke Paddenstoelenjus

Haarscherpe afbeelding van goudbruine gehaktballetjes in een glanzende, donkere paddenstoelenjus met plakjes champignons. Geserveerd in een wit keramisch kommetje en afgewerkt met verse peterselie op een rustieke houten tafel.

Gehaktballetjes in een Rijke Paddenstoelenjus

Dit hartige gehaktballetjes met paddestoelenjus recept is het perfecte comfort food. Sappige gehaktballetjes paddenstoelen sudderen in een rijke en smaakvolle saus, wat een heerlijk hoofdgerecht oplevert. Dit vleesgerecht gehakt is eenvoudig te maken en ideaal voor een doordeweekse avond.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
kostprijs per persoon € 3,00 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 1 ei
  • 250 g gehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 10 g gedroogde shii-take
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • dl water
  • zout

Instructies

  • Week de gedroogde shii-take ongeveer 10 minuten in 1½ dl heet water.
  • Meng in een kom de dooier van het ei met het paneermeel, de Provençaalse kruiden, zout en peper door het gehakt.
  • Vorm hier vervolgens kleine balletjes van.
  • Neem de paddenstoelen uit het weekvocht met behulp van een zeef (bewaar het vocht!
  • ) en hak ze klein.
  • Verhit de boter in een hapjespan.
  • Bak de gehaktballetjes jus rondom bruin en schep ze daarna op een bord.
  • Bak de gehakte paddenstoelen met de tomatenpuree ongeveer 3 minuten in het bakvet.
  • Voeg het bewaarde paddenstoelenvocht en het bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat ze in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Serveer de gestoofde gehaktballetjes met een frisse witte koolsalade met kummel. De knapperige, lichte salade vormt een mooi contrast met de rijke, hartige smaak van de paddenstoelenjus.
 

Wijnadvies

Bij de aardse smaken van de paddenstoelen en het rijke hoofdgerecht met gehakt past een rode wijn met zachte tannines. Een soepele Pinot Noir of een fruitige Merlot zijn uitstekende keuzes.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Saus / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter