Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 g gehakt gekruid / half-om-half
- 300 g spaghetti
- 1 ei
- 2 beschuiten verkruimeld
- 40 g braadboter
- ½ l kerriesaus uit een pot of uit een zakje
- 2 bosuitjes
- zout
Instructies
- Doe het gehakt met het ei en de verkruimelde beschuiten in een kom en meng alles goed.
- Rol met vochtige handen van het mengsel gehaktballetjes ter grootte van een flinke walnoot.
- Verhit de braadboter in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes op een half hoog vuur rondom bruin en gaar.
- Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet het af en laat het uitlekken.
- Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking of warm kant-en-klare kerriesaus uit een pot op in een pan.
- Laat de gehaktballetjes in de saus doorwarmen.
- Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en schep ze door de saus.
- Doe de spaghetti in een met heet water voorverwarmde schaal en schep de gehaktballetjes met de saus erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met sla of groenten.