Gehaktballetjes met spaghetti en kerriesaus

Gehaktballetjes met spaghetti en kerriesaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gehakt gekruid / half-om-half
  • 300 g spaghetti
  • 1 ei
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • 40 g braadboter
  • ½ l kerriesaus uit een pot of uit een zakje
  • 2 bosuitjes
  • zout

Instructies

  • Doe het gehakt met het ei en de verkruimelde beschuiten in een kom en meng alles goed.
  • Rol met vochtige handen van het mengsel gehaktballetjes ter grootte van een flinke walnoot.
  • Verhit de braadboter in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes op een half hoog vuur rondom bruin en gaar.
  • Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet het af en laat het uitlekken.
  • Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking of warm kant-en-klare kerriesaus uit een pot op in een pan.
  • Laat de gehaktballetjes in de saus doorwarmen.
  • Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en schep ze door de saus.
  • Doe de spaghetti in een met heet water voorverwarmde schaal en schep de gehaktballetjes met de saus erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met sla of groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vlees
Land van herkomst Italië