Japans tempuragehakt

Gehaktballetjes Tempura

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel verse gember zeer fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels medium droge sherry
  • Frituurolie
  • 1 pakje tempurabeslagmix

Instructies

  • Voorbereiding:
  • Meng het gehakt goed met de fijngehakte gember en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Kneed stevig door elkaar.
  • Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel en zet ze in de koelkast tot gebruik.
  • Meng de sojasaus, sesamolie en sherry voor de dipsaus.
  • Bereiding:
  • Verhit de frituurolie tot 170°C.
  • Bereid het tempurabeslag volgens de instructies op de verpakking.
  • Haal de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Bak de gehaktballetjes in ongeveer 3 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de gebakken gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier.
  • Herhaal dit proces met de rest van de gehaktballetjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 15 g | Vet: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Japan