Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 250 g half-om-half gehakt
- 1 eetlepel verse gember zeer fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels sesamolie
- 2 eetlepels medium droge sherry
- Frituurolie
- 1 pakje tempurabeslagmix
Instructies
- Voorbereiding:
- Meng het gehakt goed met de fijngehakte gember en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Kneed stevig door elkaar.
- Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel en zet ze in de koelkast tot gebruik.
- Meng de sojasaus, sesamolie en sherry voor de dipsaus.
- Bereiding:
- Verhit de frituurolie tot 170°C.
- Bereid het tempurabeslag volgens de instructies op de verpakking.
- Haal de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
- Bak de gehaktballetjes in ongeveer 3 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de gebakken gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier.
- Herhaal dit proces met de rest van de gehaktballetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 15 g | Vet: 22 g