Gehaktbrood met Abrikozenchutney
Een origineel gerecht met een klein gehaktbroodje en een zoet-pittige warme abrikozenchutney. Lekker met aardappelen en doperwtjes.
Equipment
- Klein bakvormpje of ovenvast schaaltje
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 300 gram gehakt
- 3 eetlepels ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel fijngehakte bladselderij
- 1 ui
- 4 abrikozen
- 2 eetlepels slaolie
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels azijn
- 1 kruidnagel
Instructies
- Vet een klein bakvormpje of ovenvast schaaltje in met boter.
- Vermeng het gehakt met het ei, het paneermeel, de gehaktkruiden, het kerriepoeder en de bladselderij.
- Vul het ingevette vormpje met het gehakt.
- Pel en snipper de ui.
- Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Verwarm de oven voor op 220°C en laat het gehakt, midden in de oven, in ± 15 minuten gaar worden.
- Bak de ui 3 minuten in de hete olie, voeg de abrikozen, de suiker, de azijn en de kruidnagel toe.
- Laat het geheel op vrij hoog vuur 10 minuten pruttelen.
- Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer de warme abrikozenchutney erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Lekker met gebakken aardappelen en doperwtjes.
- Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 20 g