Een rustieke houten tafel met een klein gehaktbroodje, in dikke plakken gesneden, geserveerd met een warme abrikozenchutney. Het gehaktbrood heeft een goudbruine korst en is gegarneerd met verse kruiden. De chutney is rijk en grof, met stukjes abrikoos en ui. Aardappelen en doperwten maken het gerecht compleet. De achtergrond toont een gezellige Nederlandse keuken met zachte, warme verlichting.

Gehaktbrood met Abrikozenchutney

Een origineel gerecht met een klein gehaktbroodje en een zoet-pittige warme abrikozenchutney. Lekker met aardappelen en doperwtjes.
Porties: +
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Klein bakvormpje of ovenvast schaaltje

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 300 gram gehakt
  • 3 eetlepels ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte bladselderij
  • 1 ui
  • 4 abrikozen
  • 2 eetlepels slaolie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 kruidnagel

Instructies

  • Vet een klein bakvormpje of ovenvast schaaltje in met boter.
  • Vermeng het gehakt met het ei, het paneermeel, de gehaktkruiden, het kerriepoeder en de bladselderij.
  • Vul het ingevette vormpje met het gehakt.
  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 220°C en laat het gehakt, midden in de oven, in ± 15 minuten gaar worden.
  • Bak de ui 3 minuten in de hete olie, voeg de abrikozen, de suiker, de azijn en de kruidnagel toe.
  • Laat het geheel op vrij hoog vuur 10 minuten pruttelen.
  • Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer de warme abrikozenchutney erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Lekker met gebakken aardappelen en doperwtjes.
Wijnadvies:
  • Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Fusion / Internationaal / Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden