Gehaktbrood met olijven en kappertjes
Equipment
- Cakevorm inhoud 1 liter
Ingrediënten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- In kom gehakt, ei, broodkruim, 1 theelepel zout, peper, knoflook, kappertjes, olijven, tapenade en peterselie door elkaar kneden.
- Gehaktmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken.
- Afdekken met aluminiumfolie. In oven gehaktbrood ca. 30 minuten bakken.
- Folie verwijderen en gehaktbrood in nog ca. 20 minuten mooi bruin bakken.
- Gehaktbrood uit oven nemen, vet eraf schenken en in vorm minstens 20 minuten laten rusten.
- Daarna gehaktbrood lauwwarm of koud in dikke plakken serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met citroensaus.
Voedingswaarden
Calories: 205 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 14 g | Vet: 15 g