Gehaktbrood met olijven en kappertjes

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 sneetjes oud witbrood verkruimeld
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 volle eetlepel kappertjes
  • 15 zwarte olijven zonder pit, in vieren
  • 3 eetlepels groene tapenade
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In kom gehakt, ei, broodkruim, 1 theelepel zout, peper, knoflook, kappertjes, olijven, tapenade en peterselie door elkaar kneden.
  • Gehaktmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken.
  • Afdekken met aluminiumfolie. In oven gehaktbrood ca. 30 minuten bakken.
  • Folie verwijderen en gehaktbrood in nog ca. 20 minuten mooi bruin bakken.
  • Gehaktbrood uit oven nemen, vet eraf schenken en in vorm minstens 20 minuten laten rusten.
  • Daarna gehaktbrood lauwwarm of koud in dikke plakken serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met citroensaus.

Voedingswaarden

Calories: 205 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 14 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Mediterraan