Gehaktbrood met rijst, gesneden in plakken, gevuld met ui, paprika en prei, geserveerd op een kleurrijke schaal en gegarneerd met verse kruiden.

Gehaktbrood met Paprika, Prei en Rijst

Een smaakvol gehaktbrood met paprika, prei en rijst, gebakken in de oven voor een heerlijk en voedzaam hoofdgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 1 kleine prei fijngesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zwarte peper naar smaak
  • 500 g gehakt rundvlees of gemengd
  • 1 zakje kruidenmix gehakt stroganoff
  • 1 ei
  • 90 g gekookte rijst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de ui, paprika en prei schoon en snijd ze fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflookpoeder tot ze zacht zijn.
  • Voeg de paprika en prei toe en bak enkele minuten mee.
  • Breng op smaak met zwarte peper.
  • Meng in een grote kom het gehakt, de kruidenmix en een ei.
  • Voeg de groenten en gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over een ovenschaal, zodat er een laag van ongeveer 2 cm dik ontstaat.
  • Bak het gehaktbrood in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het kort rusten voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer het gehaktbrood met een frisse salade of geroosterde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Merlot, sluit perfect aan bij de hartige smaken van dit gehaktbrood.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 25 g | Vet: 14 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Notenvrij / Sojavrij