Gehaktsaté met Kruidenpasta
Geurige gehaktsaté met een rijke kruidenpasta van pepers, specerijen en kokos. Geroosterd tot perfectie voor een smaakvolle barbecue of maaltijd.
Ingrediënten
- 1 ei
- 4 gepofte kemirienoten
- 2 tenen knoflook uit de knijper
- 30 gram gemalen kokos
- 500 gram gehakt
- ½ eetlepel tamarinde
- 2 Spaanse pepers
- 4 sjalotjes
- 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
- ¼ theelepel koenjit kurkuma
- olie
- ½ theelepel djinten gemalen komijn
- 1 theelepel suiker of bruine suiker
- ¼ theelepel trassi
Instructies
- Was de 2 Spaanse pepers, verwijder de steeltjes en hak de pepers fijn.
- Stamp de gehakte pepers, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel djinten (gemalen komijn), ¼ theelepel koenjit (kurkuma), 4 gepofte kemirienoten, 1 theelepel suiker of bruine suiker, 4 sjalotjes, 2 tenen knoflook (uit de knijper) en 30 gram gemalen kokos fijn of doe ze in de keukenmachine.
- Voeg ½ eetlepel tamarinde toe.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het kruidenmengsel op niet te hoog vuur enkele minuten aan.
- Wrijf het kruidenmengsel vervolgens door een zeef.
- Meng de zo verkregen saus door 500 gram gehakt, kneed alles goed door en vorm er balletjes van.
- Rijg deze balletjes op stokjes of pennen en smeer ze licht in met olie.
- Rooster de balletjes in ± 5 minuten aan alle kanten bruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer met rijst en satésaus.
- Garneer met komkommer en atjar.
- Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais, of een gekoelde rosé kan goed passen bij de pittige en rijke smaken.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g