Gehaktsaté met Kruidenpasta

Gehaktsaté met Kruidenpasta

Gehaktsaté met Kruidenpasta

Geurige gehaktsaté met een rijke kruidenpasta van pepers, specerijen en kokos. Geroosterd tot perfectie voor een smaakvolle barbecue of maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Keukenmachine of vijzel en stamper
  • Satéstokjes of pennen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 4 gepofte kemirienoten
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 30 gram gemalen kokos
  • 500 gram gehakt
  • ½ eetlepel tamarinde
  • 2 Spaanse pepers
  • 4 sjalotjes
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • ¼ theelepel koenjit kurkuma
  • olie
  • ½ theelepel djinten gemalen komijn
  • 1 theelepel suiker of bruine suiker
  • ¼ theelepel trassi

Instructies

  • Was de 2 Spaanse pepers, verwijder de steeltjes en hak de pepers fijn.
  • Stamp de gehakte pepers, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel djinten (gemalen komijn), ¼ theelepel koenjit (kurkuma), 4 gepofte kemirienoten, 1 theelepel suiker of bruine suiker, 4 sjalotjes, 2 tenen knoflook (uit de knijper) en 30 gram gemalen kokos fijn of doe ze in de keukenmachine.
  • Voeg ½ eetlepel tamarinde toe.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het kruidenmengsel op niet te hoog vuur enkele minuten aan.
  • Wrijf het kruidenmengsel vervolgens door een zeef.
  • Meng de zo verkregen saus door 500 gram gehakt, kneed alles goed door en vorm er balletjes van.
  • Rijg deze balletjes op stokjes of pennen en smeer ze licht in met olie.
  • Rooster de balletjes in ± 5 minuten aan alle kanten bruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer met rijst en satésaus.
  • Garneer met komkommer en atjar.
Wijnadvies:
  • Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais, of een gekoelde rosé kan goed passen bij de pittige en rijke smaken.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Zomer