Geitenkaas-Gevulde Auberginerolletjes
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de grillpan tot hij goed heet is.
- Was de aubergines en snijd aan beide uiteinden dunne 'kapjes' af.
- Snijd vervolgens de rest van de aubergines in de lengte in 6 dunne plakken.
- Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en rooster ze in de grillpan gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
- Keer ze halverwege om.
- Pel en hak het sjalotje fijn.
- Hak ook de munt en peterselie heel fijn.
- Meng in een kom het fijngehakte sjalotje, munt, peterselie en de geitenkaas (op kamertemperatuur) door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het geitenkaasmengsel over de geroosterde aubergineplakken.
- Rol de aubergineplakken op en steek ze vast met cocktailprikkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de gegrilde smaak van de aubergine.Voedingswaarden
Calories: 275 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 11 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g