Geitenkaas-Gevulde Auberginerolletjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • Ongeveer 5 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes peterselie
  • 250 g verse geitenkaas
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de grillpan tot hij goed heet is.
  • Was de aubergines en snijd aan beide uiteinden dunne 'kapjes' af.
  • Snijd vervolgens de rest van de aubergines in de lengte in 6 dunne plakken.
  • Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en rooster ze in de grillpan gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Keer ze halverwege om.
  • Pel en hak het sjalotje fijn.
  • Hak ook de munt en peterselie heel fijn.
  • Meng in een kom het fijngehakte sjalotje, munt, peterselie en de geitenkaas (op kamertemperatuur) door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het geitenkaasmengsel over de geroosterde aubergineplakken.
  • Rol de aubergineplakken op en steek ze vast met cocktailprikkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de gegrilde smaak van de aubergine.

Voedingswaarden

Calories: 275 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 11 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch