Geitenkaas met Kersencompote
Een eenvoudig en verfrissend dessert van zachte geitenkaas met een zoete kersencompote, perfect voor een zomerse dag.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 1 tl aardappelzetmeel
- 2 kleine geitenkaasjes Grottin Chavignol
- 2 tl honing
- 0.5 potje kersen à 360 g
- Peper
- 2 takjes tijm
Instructies
- Roer het aardappelzetmeel los met 1 el kersenvocht.
- Breng de kersen met de rest van het vocht en de honing aan de kook.
- Bind het vocht met het aardappelzetmeelpapje en laat de kersen afkoelen.
- Leg de geitenkaasjes op 2 bordjes.
- Maal de peper erover en leg de takjes tijm erop.
- Schep de kersen ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer als dessert of als onderdeel van een kaasplankje.
- Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij dit dessert.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g