Geitenkaas met Kersencompote

Een rustieke houten tafel met een eenvoudig maar elegant dessert van zachte geitenkaas met een zoete kersencompote, geserveerd op kleine keramische bordjes. Ernaast liggen verse tijmblaadjes, een potje honing, een schaaltje kersen en een stuk geitenkaas.

Geitenkaas met Kersencompote

Een eenvoudig en verfrissend dessert van zachte geitenkaas met een zoete kersencompote, perfect voor een zomerse dag.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 tl aardappelzetmeel
  • 2 kleine geitenkaasjes Grottin Chavignol
  • 2 tl honing
  • 0.5 potje kersen à 360 g
  • Peper
  • 2 takjes tijm

Instructies

  • Roer het aardappelzetmeel los met 1 el kersenvocht.
  • Breng de kersen met de rest van het vocht en de honing aan de kook.
  • Bind het vocht met het aardappelzetmeelpapje en laat de kersen afkoelen.
  • Leg de geitenkaasjes op 2 bordjes.
  • Maal de peper erover en leg de takjes tijm erop.
  • Schep de kersen ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer als dessert of als onderdeel van een kaasplankje.
Wijnadvies:
  • Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch