Geitenkaasbuideltjes met Honing-roomsaus
Equipment
- muffinvorm
- kwast
Ingrediënten
- 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram zachte geitenkaas
- 2 zongedroogde tomaten fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Versgemalen zwarte peper
- 63 ml zure room
- 1 eetlepel vloeibare honing
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet de holtes van een muffinvorm in met olie.
- Verkruimel de geitenkaas boven een kom en meng met de fijngesneden zongedroogde tomaten, ½ theelepel tijm en versgemalen zwarte peper.
- Vouw voorzichtig de vellen filodeeg uit en halveer ze.
- Leg een vel filodeeg in elke holte van de muffinvorm, zodat er rondom overhangend deeg is.
- Schep wat van het geitenkaasmengsel in elke holte en pak het overhangende deeg samen, knijp het dicht en draai het voorzichtig zodat er een buideltje ontstaat.
- Schuif de muffinvorm in het midden van de oven en bak de buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
- Laat de buideltjes iets afkoelen.
- Meng de zure room met honing en de rest van de tijm.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de warme geitenkaasbuideltjes met de honing-roomsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De romige textuur van de geitenkaas en de zoete honing vragen om een witte wijn met een lichte zuurgraad en fruitige tonen. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Riesling uit Duitsland voor een verfrissende combinatie.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 9 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 6 g