Geitenkaasbuideltjes met Honing-roomsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • muffinvorm
  • kwast

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Versgemalen zwarte peper
  • 63 ml zure room
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet de holtes van een muffinvorm in met olie.
  • Verkruimel de geitenkaas boven een kom en meng met de fijngesneden zongedroogde tomaten, ½ theelepel tijm en versgemalen zwarte peper.
  • Vouw voorzichtig de vellen filodeeg uit en halveer ze.
  • Leg een vel filodeeg in elke holte van de muffinvorm, zodat er rondom overhangend deeg is.
  • Schep wat van het geitenkaasmengsel in elke holte en pak het overhangende deeg samen, knijp het dicht en draai het voorzichtig zodat er een buideltje ontstaat.
  • Schuif de muffinvorm in het midden van de oven en bak de buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat de buideltjes iets afkoelen.
  • Meng de zure room met honing en de rest van de tijm.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de warme geitenkaasbuideltjes met de honing-roomsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De romige textuur van de geitenkaas en de zoete honing vragen om een witte wijn met een lichte zuurgraad en fruitige tonen. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Riesling uit Duitsland voor een verfrissende combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 9 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch