Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 50 ml Japanse sojasaus Kikkoman
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 eetlepel versgeraspte gemberwortel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 2 theelepels honing
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels olie
- 16 kippenvleugeltjes
Instructies
- Meng in een kom de sojasaus, geperste knoflook, geraspte gember, zout, peper, honing, sherry en olie tot een marinade.
- Voeg de kippenvleugels toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
- Dek de kom af en laat de vleugels een nacht marineren in de koelkast.
- Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
- Haal de kippenvleugels uit de marinade en rooster ze op de barbecue gedurende ongeveer 30 minuten, draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden en een mooie gekarameliseerde laag krijgen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij deze smaakvolle kippenvleugels.Voedingswaarden
Calories: 70 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 6 g | Vet: 5 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 1 g