Gekarameliseerde Chickenwings van de BBQ

Gekarameliseerde Chickenwings van de BBQ

Porties: 16 stuks
(inclusief marineren) 8 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 ml Japanse sojasaus Kikkoman
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel versgeraspte gemberwortel
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels olie
  • 16 kippenvleugeltjes

Instructies

  • Meng in een kom de sojasaus, geperste knoflook, geraspte gember, zout, peper, honing, sherry en olie tot een marinade.
  • Voeg de kippenvleugels toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  • Dek de kom af en laat de vleugels een nacht marineren in de koelkast.
  • Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
  • Haal de kippenvleugels uit de marinade en rooster ze op de barbecue gedurende ongeveer 30 minuten, draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden en een mooie gekarameliseerde laag krijgen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij deze smaakvolle kippenvleugels.

Voedingswaarden

Calories: 70 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 6 g | Vet: 5 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Fingerfood / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Europa / Fusion / Japan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij