Gekleurde Maizenakoekjes met Chocoladeglazuur

Gekleurde Maizenakoekjes met Chocoladeglazuur

Luchtige maizenakoekjes met een vleugje kleur en een heerlijke chocoladeglazuur, perfect als feestelijke traktatie of bij de thee.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • au-bain-marie schaal
  • Bord
  • flessendopje
  • plasticfolie
  • vork
  • Werkblad

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 70 gram zachte boter
  • 70 gram suiker
  • 100 gram meel
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram maizena
  • 3 repen witte of bruine chocola
  • enkele druppels kleurstof naar keuze
  • halve theelepel bakpoeder
  • zilveren of gekleurde suikerballetjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Meng de boter, het ei, de suiker en de vanillesuiker goed door elkaar.
  • Voeg de maizena toe en meng opnieuw.
  • Meng het bakpoeder met het meel.
  • Voeg het meel stap voor stap toe aan het botermengsel totdat je een zacht en soepel deeg hebt dat niet meer aan de handen plakt.
  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
  • Voeg aan één stuk deeg enkele druppels kleurstof toe en kneed tot een egale kleur.
  • Bestuif het werkblad met meel en rol het deeg voorzichtig uit tot ongeveer 3 mm dikte.
  • Steek met een flessendopje rondjes uit het deeg.
  • Leg de rondjes op de bakplaat.
  • Bak de koekjes circa 10 minuten in het midden van de oven tot de onderkant lichtbruin kleurt.
  • Laat de koekjes afkoelen.
  • Doe de jam in een bord en roer even door.
  • Zoek een gekleurd en een wit koekje bij elkaar van dezelfde grootte.
  • Leg met een theelepeltje een beetje jam op een koekje en druk het andere koekje erop.
  • Verwijder overtollige jam.
  • Smelt de chocola met de zonnebloemolie au-bain-marie.
  • Dompel elk dubbel koekje in de chocola, haal voorzichtig eruit en laat afdruipen op plasticfolie.
  • Decoreer de koekjes met suikerballetjes en laat de chocolade hard worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze kleurrijke koekjes met een kop verse muntthee of koffie voor een feestelijk moment.
Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals Muscat of een lichte rosé past goed bij de zoete smaken.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek / Noten
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden