Gekonfijte Eendenbout met Krokant Korstje

Gekonfijte Eendenbout met Krokant Korstje

Gekonfijte Eendenbout met Krokant Korstje

Deze sappige gekonfijte eendenbout, gebakken tot een krokant korstje, is een klassiek Frans gerecht dat perfect is voor een heerlijk diner. Combineer met aardappelflensjes en knolselderijpuree voor een complete maaltijd.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de gekonfijte eendenbouten in een ovenschaal.
  • Bak de eendenbouten gedurende 25-30 minuten in het midden van de oven, totdat ze een mooi krokant korstje hebben.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gekonfijte eendenbouten met aardappelflensjes en knolselderijpuree.
Geconfijte eendenbouten (confit de canard) zijn kant-en-klaar in blik
verkrijgbaar bij delicatessenwinkels.
Je kunt ze ook zelf maken en bewaren onder ganzenvet in de koelkast, waardoor ze minstens 1 maand goed blijven.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 0 g | Protein: 32 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst