Gekruide Couscous met Kip en Abrikozen
Een smaakvolle couscous met kip en zoete abrikozen, op smaak gebracht met komijn en knoflook.
		
		
		
	Equipment
Ingrediƫnten
- 1 blik tomaten 400 gram
 - 100 gram gewelde abrikozen in reepjes
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 2 theelepels gemalen komijn djinten
 - 2 uien gesnipperd
 - 3 teentjes knoflook in plakjes
 - 300 gram couscous
 - 400 gram kipfilet
 
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met komijn, zout en peper.
 - Laat even staan om de smaken te laten intrekken.
 - Verhit de olijfolie in een braadpan.
 - Bak de ui en knoflook lichtbruin.
 - Voeg de kipblokjes toe en bak 1 minuut mee.
 - Schep de tomaten met vocht en abrikozen door het kipmengsel.
 - Laat 10 minuten sudderen op laag vuur, afgedekt.
 - Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
 - Breng het kipmengsel op smaak met zout en peper.
 - Verdeel het kipmengsel en de couscous over kommen.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 15 g
					