Gekruide Gehaktballetjes

Gekruide Gehaktballetjes

Frikadel Goreng
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram half-om-half gehakt varkens- en rundergehakt
  • eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 2 eieren losgeklopt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Doe de geraspte kokos in een kom.
  • Voeg de ketjap manis en 2 eetlepels warm water toe, meng goed en laat 5 minuten staan.
  • Meng het gehakt met het kokosmengsel, sambal oelek, uienpoeder, knoflookpoeder, losgeklopte eieren en zout naar smaak.
  • Vorm het gehaktmengsel tot balletjes en druk ze iets plat.
  • Leg de gehaktballetjes op de grill of barbecue en bak ze totdat ze gaar en goudbruin zijn, ongeveer 8-10 minuten per kant.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voor een pittigere smaak kun je meer sambal oelek toevoegen.
  • Serveer met een frisse komkommersalade en rijst of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel.

Wijnadvies:

Bij deze pittige gehaktballetjes past een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een gekoelde rosé wijn. De frisheid van de wijn helpt de pittigheid van de sambal in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Tarwevrij

Gekruide gehaktballetjes

Gekruide gehaktballetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 volkorenbeschuit
  • ½ ei
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel kerrie
  • 250 gram gehakt
  • 40 gram boter

Instructies

  • Verkruimel de beschuit boven een kom en roer er het ei, de sambal, de ketjap en de kerrie door.
  • Meng dit mengsel met het gehakt en draai er ± 20 balletjes van.
  • Verhit de boter in een braadpan en braad de balletjes in ± 20 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Meng gefruite uitjes door het gehaktmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------