Gekruide lamskoteletjes van de barbecue
Malse lamskoteletjes gemarineerd in yoghurt, koriander en specerijen en krokant gegrild op de barbecue voor een zomers hoogtepunt.
Equipment
- Barbecue of grillpan
- bakkwast
- diepe schaal
- Grilltang
- keukenfolie
- Keukenmes
Ingrediënten
- 1 eetlepel gepureerde tomaten Spar
- 1 eetlepel versgeraspte gember
- 1 fijngesneden sjalotje
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 1 theelepel chilipoeder of 1 eetlepel chilisaus
- 16 lamskoteletjes met been
- 2 eetlepels gesneden koriander
- 300 g yoghurt
- Diverse sauzen Spar
- Versgemalen zwarte peper Verstegen
- Zeezout Jozo
Instructies
- Maak de botjes van de lamskoteletjes schoon.
- Meng de yoghurt met sjalotje, knoflook, gember, chilipoeder of chilisaus, koriander, gepureerde tomaten, peper en zout.
- Leg de koteletjes in de marinade en zorg dat ze goed bedekt zijn.
- Dek af met plasticfolie en laat 1 uur marineren in de koelkast.
- Neem de koteletjes uit de marinade en dep ze droog.
- Grill ze circa 5 minuten op de barbecue tot ze krokant zijn.
- Bestrijk de koteletjes tijdens het grillen regelmatig met de marinade.
- Kruid vlak voor het serveren met extra peper en grof zeezout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers stokbrood, komkommerlinten en verschillende sausjes zoals knoflooksaus of yoghurtdip.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Osbourne Solaz Tempranillo past uitstekend bij het kruidige en malse lamsvlees.
Voedingswaarden
Calories: 559 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 42 g | Vet: 42 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g