Gekruide lamskoteletjes van de barbecue

Gekruide lamskoteletjes van de barbecue

Malse lamskoteletjes gemarineerd in yoghurt, koriander en specerijen en krokant gegrild op de barbecue voor een zomers hoogtepunt.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel gepureerde tomaten Spar
  • 1 eetlepel versgeraspte gember
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder of 1 eetlepel chilisaus
  • 16 lamskoteletjes met been
  • 2 eetlepels gesneden koriander
  • 300 g yoghurt
  • Diverse sauzen Spar
  • Versgemalen zwarte peper Verstegen
  • Zeezout Jozo

Instructies

  • Maak de botjes van de lamskoteletjes schoon.
  • Meng de yoghurt met sjalotje, knoflook, gember, chilipoeder of chilisaus, koriander, gepureerde tomaten, peper en zout.
  • Leg de koteletjes in de marinade en zorg dat ze goed bedekt zijn.
  • Dek af met plasticfolie en laat 1 uur marineren in de koelkast.
  • Neem de koteletjes uit de marinade en dep ze droog.
  • Grill ze circa 5 minuten op de barbecue tot ze krokant zijn.
  • Bestrijk de koteletjes tijdens het grillen regelmatig met de marinade.
  • Kruid vlak voor het serveren met extra peper en grof zeezout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met vers stokbrood, komkommerlinten en verschillende sausjes zoals knoflooksaus of yoghurtdip.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Osbourne Solaz Tempranillo past uitstekend bij het kruidige en malse lamsvlees.

Voedingswaarden

Calories: 559 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 42 g | Vet: 42 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Marinade / Vlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer