Gelaagde Kaneelappel Potjes
Een fris en zoet dessert met lagen van kaneelappels, magere kwark en geroosterd volkorenbrood. Perfect voor een picknick of als traktatie.
Ingrediënten
- 2 appels
- 3 el suiker
- 2 el kaneel
- 150 g magere kwark
- 3 sneetjes volkorenbrood
- 50 g poedersuiker
Instructies
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
- Meng de appelblokjes in een kom met de suiker en kaneel.
- Rooster de sneetjes volkorenbrood en snijd ze in kleine stukjes.
- Verdeel de geroosterde broodstukjes over de bodem van de jam- of weckpotjes.
- Schep een laag magere kwark over de broodstukjes.
- Voeg een laagje van het appel-kaneelmengsel toe.
- Herhaal deze lagen tot de potjes gevuld zijn, eindigend met een laag magere kwark.
- Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
- Sluit de potjes af en bewaar ze in de koelkast tot het moment van serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de potjes koud, eventueel met een takje munt bovenop voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Riesling of Moscato d'Asti past perfect bij dit dessert.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 6 g | Vet: 2 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g