Gelaagde Kaneelappel Potjes

Kaneelappel dessert in weckpotjes, gelaagd met geroosterd volkorenbrood, magere kwark en een kaneel-appelmengsel, afgetopt met poedersuiker, gepresenteerd op een houten dienblad, omringd door verse appels, kaneelstokjes en een schaaltje poedersuiker, op een kleurrijk Mexicaans tafelkleed.

Gelaagde Kaneelappel Potjes

Een fris en zoet dessert met lagen van kaneelappels, magere kwark en geroosterd volkorenbrood. Perfect voor een picknick of als traktatie.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 3 el suiker
  • 2 el kaneel
  • 150 g magere kwark
  • 3 sneetjes volkorenbrood
  • 50 g poedersuiker

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng de appelblokjes in een kom met de suiker en kaneel.
  • Rooster de sneetjes volkorenbrood en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verdeel de geroosterde broodstukjes over de bodem van de jam- of weckpotjes.
  • Schep een laag magere kwark over de broodstukjes.
  • Voeg een laagje van het appel-kaneelmengsel toe.
  • Herhaal deze lagen tot de potjes gevuld zijn, eindigend met een laag magere kwark.
  • Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
  • Sluit de potjes af en bewaar ze in de koelkast tot het moment van serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de potjes koud, eventueel met een takje munt bovenop voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Riesling of Moscato d'Asti past perfect bij dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 6 g | Vet: 2 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Feestdagen etc Picknick