Gele Kokosrijst
Nasi Kuning
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 500 g pandanrijst
- 1 eetlepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 stengel citroengras sereh
- 400 ml kokosmelk
- ½ komkommer
- 1 rode peper in lange dunne reepjes
Instructies
- Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes.
- Voeg de rijst, kurkuma, korianderzaad en komijn toe en bak kort mee.
- Snijd de citroengrasstengel open en steek deze in de rijst.
- Schenk de kokosmelk met 300 ml water bij de rijst en breng al roerend aan de kook.
- Kook de rijst in een open pan op matig vuur gaar gedurende ongeveer 15 minuten.
- Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat deze zonder deksel even droogstomen.
- Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes.
- Schep de rijst op een serveerschaal, verwijder de citroengrasstengel.
- Garneer de rijst met plakjes komkommer en rode peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een frisse, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling uit Duitsland.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 8 g | Vet: 14 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g