Gemarineerde artisjokharten 2

Allerhande maart 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blik artisjokharten à 400 g
  • 3 tenen knoflook
  • 1 zakje verse Provençaalse-kruidenmix 20 g
  • 1 grote citroen
  • dl olijfolie extra vierge
  • zout
  • peper

Instructies

  • In zeef artisjokharten laten uitlekken.
  • Tenen knoflook pellen en kneuzen.
  • Boven kom kruiden van takjes rissen.
  • Citroen schoonboenen en halveren, 1 helft in plakjes snijden.
  • Andere helft boven kruiden uitknijpen.
  • Olijfolie, zout en peper erdoor roeren.
  • Artisjokharten, knoflook en plakjes citroen erdoor scheppen.
  • Artisjokken 1 dag marineren, af en toe omscheppen.
  • Artisjokharten op mooie schaal leggen en marinade erover schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch