Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- scherp mes
- Aspergepan of wijde pan
- lage ovenschaal
- vier borden
Ingrediënten
Instructies
- Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
- Kook de asperges in een aspergepan (of wijde pan) met zout en water gedurende ca.
- 10 minuten met de kopjes omhoog.
- Haal de pan van het vuur en laat de asperges ca.
- 20 minuten afgedekt staan.
- Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf.
- Pers de halve limoen uit.
- Pel en hak de knoflook.
- Meng in de keukenmachine de basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olijfolie tot een gladde marinade.
- Roer de limoenschil door de marinade en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Doe de marinade in een lage ovenschaal.
- Haal de asperges uit de pan, laat uitlekken en leg ze in de marinade.
- Schep de marinade erover en laat de asperges afkoelen, draai ze af en toe om.
- Spoel de garnalen af in een zeef en laat uitlekken.
- Scheur de rucola in stukken en verdeel over vier borden.
- Leg de asperges uit de marinade met de kopjes naar één kant op de borden en verdeel de garnalen erover.
- Druppel een beetje marinade over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 3 g