Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Stoomovenpan
- Stoomoven
Ingrediënten
- 20 asperges geschild
- 2 eetlepels gehakte kappertjes
- 3 augurken fijngehakt
- 2 eetlepels gesneden kervel
- 1 dl olijfolie
- ½ dl sushiazijn
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Stoom de asperges in een stoomovenpan met gaatjes op een automatisch programma totdat ze gaar zijn.
- Stel de gewenste garing in.
- Terwijl de asperges stomen, maak je de marinade.
- Meng hiervoor alle ingrediënten (kappertjes, augurken, kervel, olijfolie en sushiazijn) in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Nadat de asperges gaar zijn gestoomd, leg je ze in de marinade en laat je ze buiten de koelkast afkoelen.
- Leg ze dun uit zodat ze goed gemarineerd worden.
- Serveer de gemarineerde asperges als bijgerecht, zowel koud als lauwwarm.
- Ze zijn heerlijk in combinatie met rauwe ham of gerookte zalm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gemarineerde asperges zijn zowel koud als lauwwarm heerlijk. Combineer ze met een mooie rauwe ham of gerookte zalm voor een smaakvolle ervaring.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g