Gemarineerde asperges

Gemarineerde Asperges met Kappertjes en Augurken

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Stoomovenpan
  • Stoomoven

Ingrediënten

  • 20 asperges geschild
  • 2 eetlepels gehakte kappertjes
  • 3 augurken fijngehakt
  • 2 eetlepels gesneden kervel
  • 1 dl olijfolie
  • ½ dl sushiazijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Stoom de asperges in een stoomovenpan met gaatjes op een automatisch programma totdat ze gaar zijn.
  • Stel de gewenste garing in.
  • Terwijl de asperges stomen, maak je de marinade.
  • Meng hiervoor alle ingrediënten (kappertjes, augurken, kervel, olijfolie en sushiazijn) in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Nadat de asperges gaar zijn gestoomd, leg je ze in de marinade en laat je ze buiten de koelkast afkoelen.
  • Leg ze dun uit zodat ze goed gemarineerd worden.
  • Serveer de gemarineerde asperges als bijgerecht, zowel koud als lauwwarm.
  • Ze zijn heerlijk in combinatie met rauwe ham of gerookte zalm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze gemarineerde asperges zijn zowel koud als lauwwarm heerlijk. Combineer ze met een mooie rauwe ham of gerookte zalm voor een smaakvolle ervaring.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------