Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram beenham
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
Instructies
- Doe de beenham samen met de honing, basterdsuiker, mosterd en Provençaalse kruiden in een vacumeerzak en vacumeer deze op stand 3.
- Als je geen vacumeerlade hebt, kun je de beenham ook marineren, strak in folie rollen en vervolgens stomen.
- Een andere optie is om de beenham eerst te stomen en daarna op de barbecue af te lakken met de ingrediënten van de marinade.
- Plaats de vacuümzak in de stoomoven op 85°C gedurende 45 minuten.
- Haal de beenham uit de vacuümzak en kleur deze mooi goudbruin op de barbecue.
- Bestrijk de beenham tijdens het grillen nog drie keer met de marinade uit de zak als laksaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
- e kunt de beenham tot twee dagen van tevoren bereiden en bewaren in de vacuümzak in de koelkast.
Wijnadvies:
- Deze gemarineerde beenham gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé.