Beenham met honing en mosterd

Gemarineerde Beenham met Honing en Mosterd

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram beenham
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden

Instructies

  • Doe de beenham samen met de honing, basterdsuiker, mosterd en Provençaalse kruiden in een vacumeerzak en vacumeer deze op stand 3.
  • Als je geen vacumeerlade hebt, kun je de beenham ook marineren, strak in folie rollen en vervolgens stomen.
  • Een andere optie is om de beenham eerst te stomen en daarna op de barbecue af te lakken met de ingrediënten van de marinade.
  • Plaats de vacuümzak in de stoomoven op 85°C gedurende 45 minuten.
  • Haal de beenham uit de vacuümzak en kleur deze mooi goudbruin op de barbecue.
  • Bestrijk de beenham tijdens het grillen nog drie keer met de marinade uit de zak als laksaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • e kunt de beenham tot twee dagen van tevoren bereiden en bewaren in de vacuümzak in de koelkast.

Wijnadvies:

  • Deze gemarineerde beenham gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij / Tarwevrij