Gemarineerde Garnalen & Lente-Uispiesjes

Gemarineerde Garnalen & Lente-Uispiesjes

Porties: 4
(inclusief marineren) 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Houten satéprikkers
  • Grill (of barbecue)

Ingrediënten

  • 20 grote garnalen schoongemaakt
  • 3 lente-uitjes in vieren gesneden
  • Voor de marinade:
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Sambal naar smaak

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een mengkom.
  • Dep de garnalen droog, schep ze om met de marinade en laat minstens 30 minuten intrekken.
  • Week intussen 4 houten satéprikkers in koud water om verbranden te voorkomen.
  • Rijg de garnalen en de stukken lente-ui om en om aan de prikkers.
  • Grill de spiesen aan elke kant ongeveer 3 minuten, tot de garnalen gaar en licht verkoold zijn.
  • Serveer de spiesjes direct van de grill.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 18 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Paleo