Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Houten satéprikkers
- Grill (of barbecue)
Ingrediënten
- 20 grote garnalen schoongemaakt
- 3 lente-uitjes in vieren gesneden
- Voor de marinade:
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemberpoeder
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- Sambal naar smaak
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een mengkom.
- Dep de garnalen droog, schep ze om met de marinade en laat minstens 30 minuten intrekken.
- Week intussen 4 houten satéprikkers in koud water om verbranden te voorkomen.
- Rijg de garnalen en de stukken lente-ui om en om aan de prikkers.
- Grill de spiesen aan elke kant ongeveer 3 minuten, tot de garnalen gaar en licht verkoold zijn.
- Serveer de spiesjes direct van de grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 18 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g