Gemarineerde Kipfilet in Aziatische Sojasaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels citroen- of limoensap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 cm verse gemberwortel geschild en geraspt
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng in een schaal de Japanse sojasaus met het citroen- of limoensap en de geperste knoflook.
  • Rasp de verse gemberwortel boven de marinade en meng goed.
  • Wentel de kipfilets door de marinade en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken.
  • Laat de gemarineerde kipfilets even uitlekken boven een zeef, maar bewaar de marinade.
  • Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
  • Schenk de gereserveerde marinade over de kipfilets en laat ze op laag vuur nog 10 minuten garen, regelmatig keren.
  • Haal de kipfilets uit de pan en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

Serveer met roergebakken paksoi en rijst. 

Wijnadvies:

Deze kipfilet gemarineerd in Aziatische sojasaus past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Japan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij