Zoete Honing-Tomaten Marinade voor Spareribs

Glutenvrije en lactosevrije spareribs in een glanzende honing-tomatenmarinade, perfect voor de barbecue of oven.

Zoete Honing-Tomaten Marinade voor Spareribs

Heerlijk zoete marinade op basis van honing en tomatenpuree voor sappige en smaakvolle spareribs van de oven of barbecue.
Porties: 2 kg spareribs
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
marineren 12 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel sojasaus gebruik eventueel glutenvrije sojasaus
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 2 kg spareribs
  • 2 eetlepels olie optioneel, voor het insmeren van de bakplaat

Instructies

  • Meng in een kom de honing, tomatenpuree, sojasaus, geperste knoflook, zout, peper en paprikapoeder goed door elkaar tot een gladde marinade.
  • Leg de spareribs in een grote schaal of een hersluitbare zak.
  • Giet de marinade over de spareribs en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
  • Masseer de marinade goed in het vlees.
  • Dek de schaal af of sluit de zak en laat de spareribs minimaal 1 dag (24 uur) in de koelkast marineren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet eventueel een ovenschaal of bakplaat licht in met de olie om te voorkomen dat de spareribs aanbakken.
  • Haal de gemarineerde spareribs uit de koelkast en leg ze in de voorbereide ovenschaal of op de bakplaat.
  • Braad de spareribs in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn en een mooie kleur hebben.
  • Je kunt ze eventueel na 15 minuten losjes afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te snel verbrandt.
  • Controleer of het vlees gaar is door er met een vork in te prikken; het moet makkelijk van het bot afkomen.
  • Serveer de gemarineerde spareribs direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met friet, aardappelsalade, coleslaw of maïs van de cob.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Shiraz past goed bij de zoete en hartige smaken van de marinade. Een stevige rosé of een amberkleurig bier zijn ook goede opties.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 45 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Marinade / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij
Feestdagen etc Barbecue