Gemarineerde Speklapjes met Kant-en-Klare Hutspot en Gegrilde Prei

Gegrilde, gemarineerde speklapjes met een sherry- en ketjapmarinade, geserveerd bovenop een romige hutspot van aardappelen, wortelen en uien, met gebakken preiringen als bijgerecht. Een smaakvol en rijk gerecht met een krokant en sappig element.

Gemarineerde Speklapjes met Kant-en-Klare Hutspot en Gegrilde Prei

Heerlijke gemarineerde speklapjes gegrild tot perfectie, geserveerd met een eenvoudige kant-en-klare hutspot en gebakken prei.
Porties: 4
Bereidingstijd: 4 uur 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 ml droge sherry
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 4 speklapjes à la minute
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak kant-en-klare hutspot 1 kg, gekoeld

Instructies

  • Meng de droge sherry en ketjap manis in een kom tot een marinade.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Marineer de speklapjes in de marinade en laat ze minimaal 4 uur in de koelkast staan.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Dep de gemarineerde speklapjes droog met keukenpapier.
  • Grill de speklapjes aan beide kanten in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verwarm ondertussen de kant-en-klare hutspot volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de preiringen tot ze zacht zijn.
  • Serveer de verwarmde hutspot met de gebakken prei en de gegrilde speklapjes er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat augurken voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een volle, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Merlot past goed bij de rijke smaken van de gegrilde speklapjes en de hutspot.

Voedingswaarden

Calories: 610 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 33 g | Vet: 38 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter