Gemarineerde witlof met zalmcrème
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 2 maal 2 struikjes witlof
- 3 sjalotjes
- 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g
- 2 limoenen
- 1 dl olijfolie
- 2 maal 100 g gerookte zalmfilet
- 6 gedroogde tomaatjes potje
- 125 g verse roomkaas met kruiden
Instructies
- Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
- Sjalotjes pellen en snipperen.
- Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
- Limoenen halveren. 1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen.
- In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren.
- Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
- Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
- In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde crème pureren.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes.
- Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden.
- Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken.
- Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.