Gemarineerde witlof met zalmcrème

Allerhande 2002
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 maal 2 struikjes witlof
  • 3 sjalotjes
  • 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g
  • 2 limoenen
  • 1 dl olijfolie
  • 2 maal 100 g gerookte zalmfilet
  • 6 gedroogde tomaatjes potje
  • 125 g verse roomkaas met kruiden

Instructies

  • Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
  • Limoenen halveren. 1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen.
  • In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren.
  • Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
  • Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
  • In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde crème pureren.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes.
  • Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden.
  • Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken.
  • Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vis / Zalm