Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 450 gram zalm
- 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
- citroensap
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- ½ tl Paprikapoeder chilipoeder of cayennepeper
- 1 chilipeper (zonder pitjes)
- 2-3 eetlepel(s) peterselie koriander of bieslook (fijngehakt)
- 20 tomaat
- peper & zout
Instructies
- Wikkel de zalm in aluminiumfolie of keukenfolie en leg deze ca. 1 uur in de vriezer; op deze manier kun je de vis makkelijker snijden.
- Snijd de vis met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
- Leg de vis in een ondiepe, niet metalen schaal en voeg het citroensap, de olie het paprikapoeder, de ui en de rode peper toe.
- Strooi peper en zout over de vis en schep de reepjes vis door de marinade.
- Marineer de vis enkele uren in de koelkast.
- Hoe langer je de vis marineert des te zachter deze wordt.
- Voeg een paar minuten voordat je de tapas gaat bereiden de peterselie, koriander of bieslook toe.
- Vouw een à twee plakjes vis tussen twee halve kerstomaatjes.