Gemberscones met room

Gember-Scones met Gemberslagroom

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 g boter in blokjes
  • 100 ml gembersiroop bewaar 1 eetlepel apart
  • 1 ei gesplitst
  • 125 ml slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder.
  • Wrijf de boter met je vingers door het bloemmengsel tot het op fijn broodkruim lijkt.
  • Voeg de gembersiroop (1 eetlepel apart houden) en de eierdooier toe en kneed snel tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ongeveer 2 cm dikte.
  • Steek met een glas 12 rondjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje eiwit.
  • Bak de scones in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf met de resterende gembersiroop.
  • Serveer de gember-scones met de gemberslagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte mousserende wijn zoals een prosecco zou goed passen bij deze gember-scones.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Australië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch