Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rode paprika in stukken
- 1 groene paprika in stukken
- 12 champignons schoongeborsteld
- 8 sjalotjes of kleine uien gepeld
- 12 kleine tomaten
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepels Provençaalse kruiden of barbecuekruiden
- Zout naar smaak
- 2 stokbroden
- 1 potje tomatenpesto
Instructies
- Snijd de rode en groene paprika in stukken, en halveer indien nodig de champignons.
- Rijg de groenten afwisselend aan de spiesen: begin met een stukje rode paprika, dan een champignon, gevolgd door groene paprika, tomaat, sjalotje, en herhaal tot alle groenten op zijn.
- Meng in een kom de zonnebloemolie met geperste knoflook.
- Bestrijk de groentespiesjes met het knoflook-oliemengsel en bestrooi met Provençaalse kruiden.
- Verhit een grillpan of barbecue en rooster de spiesjes ongeveer 10 minuten, regelmatig draaiend, tot de groenten gaar en licht gebruind zijn.
- Bestrooi de gegrilde groenten met een beetje zout naar smaak.
- Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en besmeer de binnenkanten met tomatenpesto.
- Serveer de groentespiesjes op de stokbroden.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Varieer met andere groenten zoals courgette, aubergine of cherrytomaten voor extra smaak.
- Voor een pittigere variant kun je de Provençaalse kruiden vervangen door Cajun-kruiden.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij deze gegrilde groentespiesjes.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g