Gepaneerde Escalopes van Konijnenrug op Weense Wijze
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de konijnefilets in dunne plakjes (escalopes) in de lengte.
- Bestrooi met zout, peper en een beetje bloem.
- Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
- Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en daarna door vers broodkruim.
- Kook 2 eieren in 7 minuten hard, hak ze fijn.
- Verhit de boter in een grote koekenpan.
- Bak de plakjes vlees in ongeveer 6 minuten goudbruin, halverwege keren.
- Leg ze op een schaal.
- Giet het grootste deel van het bakvet uit de pan.
- Voeg ansjovis met 2 eetlepels water toe en laat de ansjovis op heel zacht vuur smelten.
- Voeg kappertjes, fijngehakt ei en peterselie toe.
- Laat het geheel zachtjes koken.
- Roer de crème fraîche erdoor.
- Serveer het vlees op een blaadje sla, schep wat saus erover en garneer met aalbessen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met verse pasta.
Geniet van deze Weense lekkernij met gepaneerde konijnenrug!
Geniet van deze Weense lekkernij met gepaneerde konijnenrug!