Gepaneerde Grietfilets met Frittata, Gesauteerde Zeekraal en Asperges
Een verfijnd gerecht van krokant gepaneerde grietfilets, gecombineerd met een lichte frittata van taugé, geserveerd met zeekraal en groene asperges in een rijke hoisinsaus.
Equipment
- kookpan
- Friteuse of pan met olie
- Omelet- of poffertjespan
- mes
Ingrediënten
Voor de grietfilets:
- 16 grietfilets
- Zout en peper naar smaak
- Bloem
- Eiwit
- Kroepoek gemalen tot gruis
- Olie om te frituren
Voor de garnituur:
- 3 bosjes groene asperges
- Sesamolie
- 150 g zeekraal
- Tempurabeslag
Voor de omeletjes:
- 300 g taugé
- 4 eieren
- ½ dl room
- 1 theelepel miso
- Zout en peper naar smaak
- Voor de saus:
- 100 g suiker
- 1 dl witte wijn
- 100 g tomatenpuree
- 3 dl visfond
- 1 eetlepel hoisinsaus
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Asperges:
- Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
- Kook de asperges beetgaar in kokend water met zout, spoel koud en laat uitlekken.
Saus:
- Karamelliseer de suiker in een pan en blus af met witte wijn.
- Voeg tomatenpuree toe en roer goed door.
- Voeg visfond en hoisinsaus toe en laat de saus reduceren tot sausdikte.
- Breng op smaak met zout en peper.
Paneerlaag:
- Maal de kroepoek tot fijn gruis in de keukenmachine.
- Dep de grietfilets droog, bestrooi licht met zout en haal ze door de bloem.
- Klop het eiwit los met een beetje sesamolie.
- Haal de grietfilets door het eiwit en vervolgens door het kroepoekgruis.
- Zet ze in de koeling tot gebruik.
Omeletjes:
- Pluk de taugé en snijd in stukjes.
- Meng de room en miso tot een glad mengsel en voeg de eieren toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een poffertjespan, vet deze in met olie en schep het eimengsel met taugé in de vakjes.
- Bak de omeletjes goudbruin aan beide zijden.
Barbue (Grietfilets):
- Frituur de grietfilets in olie van 180 graden Celsius tot ze goudbruin zijn.
- Laat de filets uitlekken op keukenpapier en houd warm in de oven.
Zeekraal:
- Haal de zeekraal door het tempurabeslag en frituur kort in olie.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren:
- Leg de grietfilets op de borden.
- Plaats een lepel gefrituurde zeekraal en daarop een omeletje.
- Schep de saus langs de filets en serveer met de asperges.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis voor een frisse, evenwichtige smaak.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 45 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 8 g