Gepaneerde Haringfilets op Hollandse Wijze
Equipment
Ingrediënten
- 8 haringfilets schoongemaakt
- Zout
- Bloem glutenvrij indien nodig
- Olie om te bakken
Instructies
- Maak de haringfilets schoon, zowel van binnen als van buiten, met een stuk keukenpapier en wrijf ze in met zout.
- Laat dit even intrekken.
- Wentel de haringfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Bakken:
- Verhit voldoende olie in een koekenpan zodat de bodem ruim bedekt is en verwarm de olie tot er blauwe damp vanaf komt.
- Bak de haringfilets aan beide kanten goudbruin in de hete olie.
- Laat de gebakken haringfilets uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Schik de haringfilets dakpansgewijs op een voorverwarmde serveerschaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken haringfilets met wittebrood of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Bij dit bijgerecht past een frisse, lichte wijn zoals een Nederlandse Riesling of een Pinot Blanc. Deze wijnen vullen de smaak van de haringfilets aan zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg