Gepaneerde Haringfilets op Hollandse Wijze

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 haringfilets schoongemaakt
  • Zout
  • Bloem glutenvrij indien nodig
  • Olie om te bakken

Instructies

  • Maak de haringfilets schoon, zowel van binnen als van buiten, met een stuk keukenpapier en wrijf ze in met zout.
  • Laat dit even intrekken.
  • Wentel de haringfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  • Bakken:
  • Verhit voldoende olie in een koekenpan zodat de bodem ruim bedekt is en verwarm de olie tot er blauwe damp vanaf komt.
  • Bak de haringfilets aan beide kanten goudbruin in de hete olie.
  • Laat de gebakken haringfilets uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Schik de haringfilets dakpansgewijs op een voorverwarmde serveerschaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebakken haringfilets met wittebrood of aardappelpuree en een frisse salade.

Wijnadvies:

Bij dit bijgerecht past een frisse, lichte wijn zoals een Nederlandse Riesling of een Pinot Blanc. Deze wijnen vullen de smaak van de haringfilets aan zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij