Gepaneerde Kaasburgers met Gemberaccent
Hartige kaasburgers met de pittige smaak van gember, gepaneerd en goudbruin gebakken.
Equipment
- diep bord
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 bosui
- 1 ei
- 3 bolletjes gember
- 150 g geraspte jong belegen kaas
- 4 el paneermeel
- 2 el kerriesaus
Instructies
- Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
- Hak 2 bolletjes gember fijn en snijd het derde bolletje in dunne plakjes.
- Meng de ui, de gehakte gember, de kerriesaus en de kaas in een kom door elkaar en vorm er 4 platte schijven van.
- Klop het ei in een diep bord los.
- Wentel de schijven eerst door het ei en dan door het paneermeel en herhaal dit nog eens.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasburgers in 3-4 minuten goudbruin.
- Leg de kaasburgers op 2 borden en garneer ze met de plakjes gember.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met spitskool met rozijnen en cashewnoten.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g