Gepaneerde Kaasburgers met Gemberaccent

Een rustieke houten tafel met een bord knapperige, goudbruine kaasburgers met een vleugje gember, gegarneerd met dunne bosui- en gemberplakjes. De kaasburgers zijn dik, perfect gefrituurd en licht gesmolten van binnen. Een klein kommetje kerriesaus als bijgerecht. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme verlichting.

Gepaneerde Kaasburgers met Gemberaccent

Hartige kaasburgers met de pittige smaak van gember, gepaneerd en goudbruin gebakken.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 bosui
  • 1 ei
  • 3 bolletjes gember
  • 150 g geraspte jong belegen kaas
  • 4 el paneermeel
  • 2 el kerriesaus

Instructies

  • Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  • Hak 2 bolletjes gember fijn en snijd het derde bolletje in dunne plakjes.
  • Meng de ui, de gehakte gember, de kerriesaus en de kaas in een kom door elkaar en vorm er 4 platte schijven van.
  • Klop het ei in een diep bord los.
  • Wentel de schijven eerst door het ei en dan door het paneermeel en herhaal dit nog eens.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasburgers in 3-4 minuten goudbruin.
  • Leg de kaasburgers op 2 borden en garneer ze met de plakjes gember.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met spitskool met rozijnen en cashewnoten.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Lunch / Snack / Tapas
Land van herkomst Azië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch