Gepocheerde Kaasbolletjes met Spinazie (Malfatti)
Lichte en smaakvolle kaasbolletjes met spinazie, gepocheerd tot perfectie en geserveerd met boter en Parmezaanse kaas.
Equipment
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 100 g boter
- 2 eieren
- Nootmuskaat
- 15 el Parmezaanse kaas
- Peper
- 500 g ricotta of hüttenkäse
- 900 g spinazie diepvries
- Zout
Instructies
- Maak de spinazie schoon en kook 5-10 minuten met peper en zout.
- Laat uitlekken en knijp al het water eruit.
- Prak de ricotta of wrijf de hüttenkäse door een zeef.
- Meng de kaas met spinazie, eieren, de helft van de Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat.
- Kneed goed, vorm bolletjes en wentel door de bloem.
- Breng water aan de kook, laat de bolletjes erin glijden.
- Houd het water tegen de kook aan tot de bolletjes boven drijven.
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
- Doe de malfatti in een schaal, begiet met gesmolten boter en bestrooi met de rest van de Parmez
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer als bijgerecht of als hoofdgerecht met een tomatensaus.
- Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g