Gepocheerde Kaasbolletjes met Spinazie (Malfatti)

Een rustieke houten tafel met een bord versgemaakte Malfatti, luchtige kaas- en spinaziebolletjes, geserveerd met gesmolten boter en Parmezaanse kaas. Ernaast liggen verse spinazieblaadjes, een stuk Parmezaanse kaas en een schaaltje bloem.

Gepocheerde Kaasbolletjes met Spinazie (Malfatti)

Lichte en smaakvolle kaasbolletjes met spinazie, gepocheerd tot perfectie en geserveerd met boter en Parmezaanse kaas.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • Nootmuskaat
  • 15 el Parmezaanse kaas
  • Peper
  • 500 g ricotta of hüttenkäse
  • 900 g spinazie diepvries
  • Zout

Instructies

  • Maak de spinazie schoon en kook 5-10 minuten met peper en zout.
  • Laat uitlekken en knijp al het water eruit.
  • Prak de ricotta of wrijf de hüttenkäse door een zeef.
  • Meng de kaas met spinazie, eieren, de helft van de Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat.
  • Kneed goed, vorm bolletjes en wentel door de bloem.
  • Breng water aan de kook, laat de bolletjes erin glijden.
  • Houd het water tegen de kook aan tot de bolletjes boven drijven.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  • Doe de malfatti in een schaal, begiet met gesmolten boter en bestrooi met de rest van de Parmez

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer als bijgerecht of als hoofdgerecht met een tomatensaus.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch