Gepocheerde peren in rode wijn

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500 ml rode wijn
  • 150 g suiker
  • 200 ml water
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 1 el kardemom
  • 4 conference pere

Instructies

  • Halveer de citroen en rasp de schil met een dunschiller.
  • Breng de wijn met het water, de, suiker, citroensap, steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel en kardemom aan de kook.
  • Roer tussendoor om de suiker op te lossen.
  • Zet zodra de suiker is opgelost het vuur hoog om het vocht te laten inkoken en om de specerijen hun smaak af te laten geven.
  • Schil de peren en laat het stokje eraan zitten.
  • Voeg de peren toe aan de wijn en zorg ervoor dat ze helemaal onder staan.
  • Laat circa 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Haal de peren uit de wijn en verdeel ze over borden.
  • Kook de rode wijn nog circa 10 minuten tot een siroop.
  • Giet de siroop over de peren en serveer op kamertemperatuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit