Gepocheerde Rog met Beurre Noisette Saus

Gepocheerde Rog met Beurre Noisette Saus

Een heerlijk rog met botersaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

Voor de court-bouillon:

Voor de rog:

  • 4 rogvleugels van elk 250 g ontveld

Voor de botersaus:

  • 100 g ongezouten boter
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes afgespoeld, gedroogd en gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de court-bouillon door de wijn, ui, wortel, laurierblad, peperkorrels en 5 dl water in een diepe pan te combineren.
  • Breng aan de kook en laat het twintig minuten zachtjes sudderen.
  • Zeef de courtbouillon en giet terug in de schone pan.
  • Voeg de rogvleugels toe aan de court-bouillon en pocheer ze tien minuten, of totdat de vis makkelijk uiteenvalt als je erin prikt.
  • Haal de vis uit de pan, laat uitlekken, dek af en houd warm.
  • Verhit de boter in een koekenpan en laat deze twee minuten op matig vuur bruin worden (beurre noisette).
  • Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, kappertjes, zout en peper erdoor.
  • Leg de gepocheerde rog op de borden en giet de beurre noisette saus erover.
  • Dien onmiddellijk op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze moderne versie van gepocheerde rog met beurre noisette saus, een heerlijk gerecht met een Franse flair!

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Vis
Land van herkomst Frankrijk