Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 grote aardappels met schil
- 4 kleine eieren
- Kalkoenham in fijne stukjes gesneden
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Een beetje roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Boen de aardappels met schil schoon en wikkel ze elk in aluminiumfolie.
- Pof ze ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.
- Bak ondertussen de kalkoenhamstukjes zachtjes aan in een beetje roomboter.
- Haal de gepofte aardappels uit de oven en snijd elke aardappel in tweeën.
- Hol het midden van elke aardappelhelft uit, gebruik het verwijderde gedeelte voor bijvoorbeeld aardappelpuree of gooi het weg.
- Bestrooi het binnenste van elke aardappelhelft met een snufje zout en verdeel de kalkoenhamstukjes over de aardappelbootjes.
- Breek boven elke aardappelhelft voorzichtig een ei en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Plaats de gevulde aardappelbootjes terug in de oven en bak totdat de eieren gestold zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de heerlijke aardappelbootjes warm, bijvoorbeeld als bijgerecht bij vlees of kip.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g