Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 rode ui of 2 lente-uitjes
- 6 tot 8 plakken salami of chorizo
- ½ rode paprika
- 100 gr doperwten vers of diepvries
- 1 el zure room
- 1 el verse kruiden zoals bieslook, dragon of peterselie (optioneel)
- pezo
Instructies
- Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
- Maak de buitenkant van de ongeschilde aardappelen goed schoon en droog ze met keukenpapier.
- Doe de aardappelen in de mand van de Airfryer Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 25 minuten.
- Snipper in de tussentijd de ui.
- Snijd de salami en rode paprika in hapklare stukjes.
- Kook de doperwten in enkele minuten gaar Spoel af met koud water, laat uitlekken en zet weg.
- Als u het signaal van de timer hoort en de aardappelen gaar zijn, zet u ze weg tot ze voldoende zijn afgekoeld om vast te pakken.
- Snijd de bovenkant van elke aardappel en schep de kruimige binnenkant voorzichtig in een kom.
- Meng de zure room met een vork door het aardappelkruim.
- Voeg de salami, paprika, doperwten en verse kruiden (indien van toepassing) toe.
- Breng op smaak met pezo.
- Vul de gepofte aardappelen met het mengsel en serveer direct.