Gepofte aardappelen uit de airfreyer

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 rode ui of 2 lente-uitjes
  • 6 tot 8 plakken salami of chorizo
  • ½ rode paprika
  • 100 gr doperwten vers of diepvries
  • 1 el zure room
  • 1 el verse kruiden zoals bieslook, dragon of peterselie (optioneel)
  • pezo

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Maak de buitenkant van de ongeschilde aardappelen goed schoon en droog ze met keukenpapier.
  • Doe de aardappelen in de mand van de Airfryer Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 25 minuten.
  • Snipper in de tussentijd de ui.
  • Snijd de salami en rode paprika in hapklare stukjes.
  • Kook de doperwten in enkele minuten gaar Spoel af met koud water, laat uitlekken en zet weg.
  • Als u het signaal van de timer hoort en de aardappelen gaar zijn, zet u ze weg tot ze voldoende zijn afgekoeld om vast te pakken.
  • Snijd de bovenkant van elke aardappel en schep de kruimige binnenkant voorzichtig in een kom.
  • Meng de zure room met een vork door het aardappelkruim.
  • Voeg de salami, paprika, doperwten en verse kruiden (indien van toepassing) toe.
  • Breng op smaak met pezo.
  • Vul de gepofte aardappelen met het mengsel en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch