Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd met een scherp koksmes de bovenkant van de knoflookbollen af.
- Leg de bollen knoflook op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
- Vouw de aluminiumfolie dicht met de opening naar boven.
- Bak het pakketje 30 minuten in de oven op een rooster.
- Zorg eventueel voor een opvangbakje onder het pakketje om druppels op te vangen.
- Ga ondertussen verder met de volgende stappen.
- Snijd de rode paprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
- Maak een kruidenboter door de roomboter te mengen met de rode paprika, peterselie, peper en zout.
- Haal de gepofte knoflooktenen uit de bollen en voeg ze toe aan de kruidenboter.
- Prak alles met een vork door elkaar.
- Snijd de stokbroden over de lengte doormidden en verdeel het knoflookbotermengsel over de broodhelften.
- Bestrooi royaal met geraspte mozzarella.
- Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is en de broodjes goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
en frisse Chardonnay of een lichte Pinot Grigio past goed bij de romige knoflookboter en de smeuïge mozzarella.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g