Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Breng in een ruime pan water met zout aan de kook voor de tagliatelle.
Fruit de gesnipperde ui in 3 eetlepels olijfolie gedurende 3 minuten in een hapjespan.
Kook de tuinerwten of jonge kapucijners gedurende 3 minuten in het pastawater.
Schep ze vervolgens met een schuimspaan over naar de hapjespan.
Kook de tagliatelle in hetzelfde water in 7-8 minuten beetgaar.
Pers de knoflook boven de hapjespan uit en verkruimel het chilipepertje erboven.
Voeg een paar eetlepels pastawater toe.
Meng het blad van de peterselie en 2 zakken rucola door het ui-erwt mengsel.
Leg een deksel op de hapjespan en laat de rucola in 2-3 minuten slinken.
Pureer het rucola-mengsel in een keukenmachine op lage snelheid kort en grof.
Roer de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Giet de gekookte pasta af en voeg deze terug toe aan de pan.
Schep voorzichtig de derde zak rucola met de rucolapuree door de pasta.
Verdeel de pasta over borden en verdeel er met een vork losgemaakte ricotta overheen.
Bestrooi het gerecht met geraspte Grano Padano en peper naar smaak
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Gepureerde Tagliatelle met Rucola en Ricotta