Gepureerde Tagliatelle met Rucola en Ricotta

Gepureerde Tagliatelle met Rucola en Ricotta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 450 g tuinerwten of jonge kapucijners diepvries
  • 400 g tagliatelle
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • Versgemalen zwarte peper
  • 15 gr verse peterselie
  • 225 gr rucola
  • 250 g ricotta op kamertemperatuur
  • 75 g Grano Padano geraspt

Instructies

  • Breng in een ruime pan water met zout aan de kook voor de tagliatelle.
  • Fruit de gesnipperde ui in 3 eetlepels olijfolie gedurende 3 minuten in een hapjespan.
  • Kook de tuinerwten of jonge kapucijners gedurende 3 minuten in het pastawater.
  • Schep ze vervolgens met een schuimspaan over naar de hapjespan.
  • Kook de tagliatelle in hetzelfde water in 7-8 minuten beetgaar.
  • Pers de knoflook boven de hapjespan uit en verkruimel het chilipepertje erboven.
  • Voeg een paar eetlepels pastawater toe.
  • Meng het blad van de peterselie en 2 zakken rucola door het ui-erwt mengsel.
  • Leg een deksel op de hapjespan en laat de rucola in 2-3 minuten slinken.
  • Pureer het rucola-mengsel in een keukenmachine op lage snelheid kort en grof.
  • Roer de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de gekookte pasta af en voeg deze terug toe aan de pan.
  • Schep voorzichtig de derde zak rucola met de rucolapuree door de pasta.
  • Verdeel de pasta over borden en verdeel er met een vork losgemaakte ricotta overheen.
  • Bestrooi het gerecht met geraspte Grano Padano en peper naar smaak
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch