Gerookte forel met dillesaus, geserveerd met een romige saus, verse dille en citroenpartjes. Gepresenteerd in een kleurrijke Mexicaanse setting met een warme, uitnodigende uitstraling. 🌿🍋✨

Gerookte Forel met Romige Dillesaus

Geniet van perfect gerookte forel met een romige dillesaus, een heerlijk Hollands gerecht dat de delicate smaak van vis benadrukt.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • rookoven
  • Rooster voor rookoven
  • kookpan

Ingredients

Instructions

  • Maak de forellen schoon en dep ze droog.
  • Vet het rooster van de rookoven in met olie.
  • Plaats de forellen op het rooster en rook ze gedurende 25 minuten.
  • Bestrooi de forellen met zout en houd ze warm.
  • Maak de saus door visbouillon en witte wijn in te koken tot de helft.
  • Voeg de crème fraîche toe en verhit de saus zachtjes.
  • Klop de boter in kleine vlokjes door de saus tot deze romig is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de dille door de saus.
  • Serveer de forellen direct met de saus apart erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 35 g | Vet: 24 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij