Gerookte Gemarineerde Haring met Citroen
Heerlijke gerookte haring, gemarineerd in een aromatische mix van witte wijn, sjalot en knoflook, geserveerd met frisse citroen.
Equipment
- rookoven
- Rooster voor rookoven
- kookpan
- Keukenmes
Ingredients
- 4 schoongemaakte verse haringen
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 dl droge witte wijn
- Zout
- Grof gemalen peper
- 2 citroenen
Instructions
- Was de haringen grondig aan de binnen- en buitenkant en dep ze droog.
- Schil en snipper de sjalotjes en knoflook.
- Fruit de sjalotjes en knoflook kort in olijfolie.
- Voeg de witte wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de marinade afkoelen.
- Leg de haringen in de marinade en laat ze enkele uren marineren.
- Dep de haringen droog na het marineren.
- Plaats ze in de rookoven en rook ze gedurende ongeveer 25 minuten.
- Leg de haringen op een voorverwarmde schaal.
- Garneer met partjes of plakjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g