Gerookte Gemarineerde Haring met Citroen

Gerookte gemarineerde haring, met een goudbruine rokerige afwerking, gegarneerd met citroenpartjes, verse kruiden en een vleugje olijfolie. Gepresenteerd in een kleurrijke Mexicaanse setting met een warme en feestelijke uitstraling. 🌿🐟🍋✨

Gerookte Gemarineerde Haring met Citroen

Heerlijke gerookte haring, gemarineerd in een aromatische mix van witte wijn, sjalot en knoflook, geserveerd met frisse citroen.
Porties: 4
(exclusief marineertijd) 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • rookoven
  • Rooster voor rookoven
  • kookpan
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte verse haringen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn
  • Zout
  • Grof gemalen peper
  • 2 citroenen

Instructies

  • Was de haringen grondig aan de binnen- en buitenkant en dep ze droog.
  • Schil en snipper de sjalotjes en knoflook.
  • Fruit de sjalotjes en knoflook kort in olijfolie.
  • Voeg de witte wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de marinade afkoelen.
  • Leg de haringen in de marinade en laat ze enkele uren marineren.
  • Dep de haringen droog na het marineren.
  • Plaats ze in de rookoven en rook ze gedurende ongeveer 25 minuten.
  • Leg de haringen op een voorverwarmde schaal.
  • Garneer met partjes of plakjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij