Gerookte gemarineerde haring, met een goudbruine rokerige afwerking, gegarneerd met citroenpartjes, verse kruiden en een vleugje olijfolie. Gepresenteerd in een kleurrijke Mexicaanse setting met een warme en feestelijke uitstraling. 🌿🐟🍋✨

Gerookte Gemarineerde Haring met Citroen

Heerlijke gerookte haring, gemarineerd in een aromatische mix van witte wijn, sjalot en knoflook, geserveerd met frisse citroen.
Porties: 4
(exclusief marineertijd) 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • rookoven
  • Rooster voor rookoven
  • kookpan
  • Keukenmes

Ingredients

  • 4 schoongemaakte verse haringen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn
  • Zout
  • Grof gemalen peper
  • 2 citroenen

Instructions

  • Was de haringen grondig aan de binnen- en buitenkant en dep ze droog.
  • Schil en snipper de sjalotjes en knoflook.
  • Fruit de sjalotjes en knoflook kort in olijfolie.
  • Voeg de witte wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de marinade afkoelen.
  • Leg de haringen in de marinade en laat ze enkele uren marineren.
  • Dep de haringen droog na het marineren.
  • Plaats ze in de rookoven en rook ze gedurende ongeveer 25 minuten.
  • Leg de haringen op een voorverwarmde schaal.
  • Garneer met partjes of plakjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij